January 7, 2015

Enne termoülevaatust tuleb silmas pidada


Enne termoülevaatuse läbiviimist tasub teha mõningaid ettevalmistusi, et termoülevaatuse kvaliteet oleks kõrge ning tööd sujuvamalt läheks.
  1. Küta maja/korterit ühtlaselt varakult enne termoülevaatuse läbiviimist. Pole vajadust vahetult enne termopildistamist kõvasti kütta, sest liialt kõrge õhutemperatuur ei vasta sellisel juhul välispiirete temperatuuridele. Pea silmas, et välis ja siseõhu temperatuuride vahe peab olema suurem kui 17 kraadi.(min 15 kraadi). Madalamate temperatuuride juures termografeerimisel on hea tava kasutada alarõhuseadet. Pakume samuti seda teenust.
  2. Eemalda tubade servadest kergemad esemed juba tunde/eelmisel päeval enne termopildistamist, siis jõuab soojus kõikjale ning pinnad on ühtlase temperatuuriga.
  3. Tõmba akende ees olevad kardinad kõrvale või ole seda valmis tegema termoülevaatuse ajal. Ülevaatuse kiirendamist mõttes eemalda aegsasti lillepotid, ronitaimed või muud esemed aknalaudadelt.
  4. Tund või pool tundi enne termograafia tegemist sulge ventilatsiooniluugid, kust õhk siseruumidesse pääseb ning ava kaminauks või pane tööle ventilaator, et hoones/korteris tekiks madal alarõhk. See on vajalik, et olla õhu tungimises väljast sisse nii nagu tuul tungib siseruumidesse vähegi tuulisema ilma korral.
  5. Kui märkad, et päike on tulnud välja ning on kütnud vähemalt osa majast/välispiirdest tunduvalt soojemaks, siis anna termopildistajale sellest teada, et koos otsustada, kas termoülevaatust koostada. Samuti juhul kui on tõusnud kõva tuul.
Kõik need abinõud on vajalikud termoülevaatuse õnnestumiseks!